Cloekplein Historie flat

Historie flat Cloekplein

“Onze” flat werd gebouwd in 1963 gelijk met het winkelcentrum en is 33 meter hoog, heeft 7 woonlagen met per laag 10 woningen. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn de bergingen gesitueerd. Allen waren toen huurwoningen. De eigenaar van de flat was toen Dela Uitvaarten en het beheer lag bij De Jong Strankinga Ronk Makelaars uit Hilversum.

Per 23 augustus 1991 werd de beheerder Verhage Makelaardij uit Ede. Hierna (datum onbekend) kwam als beheerder Helleman Beheer uit Kampen. Op 29 januari 1999 kwam Rebo Vastgoedbeheer uit Laag-Soeren naar voren. Op 01 februari 1999 tot heden kreeg de flat een nieuwe eigenaar en wel Dhr P.H. Bax uit Arnhem.

Heeft u aanvullingen of correcties hierop dan horen wij dit graag via:

bestuurvvecloekplein@gmail.com of gooi een brief in de brievenbus bij nr 34.

  7 juli 2011, bron De Gelderlander

Flats Presikhaaf alsnog opgeknapt

Zeventig flatwoningen aan het Cloekplein bij winkelcentrum Presikhaaf, met ernstige bouwtechnische gebreken, kunnen alsnog worden gerenoveerd. Honderden eigenaren van appartementen bij het winkelcentrum grepen die kans, behalve de bewoners van het appartementencomplex aan het Cloekplein. Reden: van de 70 flats zijn er 37 in het bezit van één belegger. De communicatie tussen de verschillende flateigenaren was toentertijd beperkt. Beslissingen werden hoofdzakelijk genomen door de technisch beheerder van de Vereniging van Eigenaren. Enkele bewoners beklaagden zich hier naderhand over.

Volgens de gemeente Arnhem, die het appartementencomplex aan het Cloekplein heeft onderzocht, is sprake van ‘ernstige gebreken’. Het betonwerk van galerijen is sterk aangetast door betonrot. Het dak is lek. Ook het metselwerk van de voorgevels is slecht en volgens de gemeente ‘mogelijk gevaarlijk’. Qua brandveiligheid voldoet het complex evenmin aan de voorschriften.

Ze kunnen alleen ruim drie ton lenen als de gemeente met een betalingsgarantie borg staat. Burgemeester en wethouders zijn hiertoe bereid. De totale renovatie van het appartementencomplex aan het Cloekplein kost ruim 460.000 euro.

Volgens de gemeente Arnhem zijn de gebreken weliswaar ernstig, maar niet zo groot dat niet meer in de flats mag worden gewoond. Ook al wordt niet voldaan aan de eisen van brandveiligheid.

‘Ten tijde van de bouw (begin jaren zestig) waren de eisen voor vluchtwegen beperkter dan nu. Tegenwoordig zijn brandtrappen vereist met bepaalde vormen en maten. Bij de renovatie moeten vluchtroutes worden aangelegd volgens de voorschriften van nu’, aldus de gemeente.